Elbir İş Merkezi Kat:9 No:6/11
Mecidiyeköy Şişli/İstanbul

Kadını Ailesine Göndermek Boşanma Sebebi Midir?

Kadını Ailesine Göndermek Boşanma Sebebi Midir?

Kadını ailesine göndermek boşanma sebebi midir? Bu soru sık sık muhatap olduğumuz ve müvekkillerimiz tarafından cevaplandırılmamız istenen sorulardan biridir. Erkeğin kadına olan uzaklaştırmaya yönelik davranışlarından en sık gerçekleştirdiği kadını ailesi yanına, baba evine bırakmasıdır. Erkeğin kadını ailesine göndermesini aşağıda paylaşacağımız yargıtay kararlarından da anlaşılacağı üzere erkeği kusurlu sayarak boşanma nedeni olduğuna karar vermiştir.

Kadını Ailesine Göndermek Boşanma Sebebi Midir Yargıtay Kararları

Kadını Ailesinin Yanına Gönderip Evdeki Eşyaları Satmak

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi 18.02.2016 Tarih, 2016/2391 E. 2016/2959 K. sayılı kararında şu neticeye varmıştır. Yapılan soruşturma ve toplanan delillerden davalı erkeğin, davacı kadına devamlı şiddet uyguladığı, kadını ailesinin yanına gönderip, müşterek evdeki eşyaları sattığı anlaşılmaktadır. Bu halde taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkân vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olayların akışı karşısında davacı dava açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, boşanmaya (TMK m. 166/1) karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru bulunmamıştır.

Hamile Olan Eşini “Seninle İşim Olmaz” Diyerek Baba Evine Bırakıp Arayıp Sormamak

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi 07.09.2015 Tarih, 2015/941 E. 2015/14964 K. sayılı kararında şu neticeye varmıştır. Yapılan soruşturma ve toplanan delillerden davalı erkeğin bağımsız konut temin etmediği, hamile olan eşini “seninle işim bitti” diyerek baba evine bıraktığı, sonrasında arayıp sormadığı anlaşılmaktadır. Bu halde taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkân vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olayların akışı karşısında davacı dava açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, boşanmaya (TMK md. 166/1) karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru bulunmamıştır.

Kadını Baba Evine Bırakıp Gitmek

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi 20.11.2007 Tarih, 2007/2554 E. 2007/16112 K. sayılı kararında şu neticeye varmıştır. Yapılan soruşturma, toplanan delillerle * davacı-davalı kocanın sürekli alkol aldığı, birlik görevlerini yerine getirmediği; davalı-davacı kadını babaevine bırakıp gittiği anlaşılmaktadır. Bu halde taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkân vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olayların akışı karşısında davalı-davacı kadın dava açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, davalı-davacı kadının boşanma davasının kabulüne (TMK.md. 166/1)karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru bulunmamıştır.

Bu İş Bitti Diyerek Eşini Baba Evine Göndermek

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi 30.09.2009 Tarih, 2009/13650 E. 2009/16262 K. sayılı kararında şu neticeye varmıştır. Yapılan soruşturma, toplanan delillerle davalı kocanın “bu iş bitti” diyerek eşini baba evine gönderdiği eşyalarını da kayınbabasının evine bıraktığı anlaşılmaktadır. Bu halde taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkân vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olayların akışı karşısında davacı dava açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, boşanmaya (TMK.md. 166/1)karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru bulunmamıştır.

Hamileyken Baba Evin Bırakmak

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi 25.05.2006 Tarih, 2006/2218 E. 2006/8244 K. sayılı kararında şu neticeye varmıştır. Yapılan soruşturma, toplanan delillerle davalının davacıyı hamileyken baba evine bıraktığı, arayıp sormadığı ve birlik görevlerini yerine getirmediği anlaşılmaktadır. Bu halde taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkân vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olayların akışı karşısında davacı dava açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, boşanmaya (TMK.md. 166/1)karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru bulunmamıştır.

Eşini Bayram Ziyareti Bahanesiyle Baba Evine Bıraktığı

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi 19.09.2006 Tarih, 2006/10287 E. 2006/11911 K. sayılı kararında şu neticeye varmıştır. Boşanma davası 9.12.2004 tarihinde açılmıştır. Toplanan delillerden; davacının bayram ziyareti bahanesiyle davalıyı ailesinin evine götürüp bıraktığı ve ardından telefon açarak davalıyı istemediğini, ondan ayrılmaya karar verdiğini söylediği, evin kilidini değiştirip davalıyı eve almadığı, davalının da davadan önce 22.11.2004 tarihinde davacıyı istediği parayı vermezsen başına gelecekleri düşün… biz yapacağımızı biliriz diyerek tehdit ettiği, bu suçtan mahkum olduğu anlaşılmaktadır. Bu halde taraflar arasında müşterek hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkan vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir.

Kayınvalidesini Sık Sık Arayıp Eşini İstemediğini, Alıp Götürmelerini Söylemek

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi 07.05.2015 Tarih, 2014/23332E. 2015/9493K. sayılı kararında şu neticeye varmıştır. Yapılan soruşturma ve toplanan delillerden davalı erkeğin eşinin annesini sık sık arayarak “bu iş olmaz, kızınızı istemiyorum, alıp götürün” dediği, bu şekilde davacıyı istemediğini beyan ettiği ve bağımsız konut temin etmediği anlaşılmaktadır. Bu halde taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkân vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olayların akışı karşısında davacı dava açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, boşanmaya (TMK md. 166/1) karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru bulunmamıştır.

İstanbul Mecidiyeköy’de aile hukuku alanında faaliyet gösteren Çelik & Baştürk Hukuk Ve Danışmanlık Ofisi İstanbul boşanma avukatı olarak müvekkillerine aile hukuku alanında hizmet vermektedir. Boşanma avukatlarımız Av. Tolga Çelik’e ve Av. Nur Baştürk’e avukata soru sor kısmından sorularını yönlendirebilir ya da iletişim sayfamızdan kendilerine ulaşabilirsiniz.

Bu Yazıyı Paylaş

Son Yazılar

Hakkımızda

İstanbul Avrupa yakasının Şişli ilçesinde faaliyet gösteren ve hukukun çeşitli alanlarında uzman avukatları ile hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmeti veren Çelik & Baştürk Hukuk Ve Danışmanlık Ofisi Av. Tolga ÇELİK ve Av. Müesser Nur BAŞTÜRK tarafından kurulmuştur…