İçindekiler
ToggleBoşanma Avukatı
Boşanma Avukatı
İstanbul’da faaliyet gösteren Çelik & Baştürk Hukuk Ve Danışmanlık Ofisi boşanma avukatı olarak anlaşmalı ve çekişmeli boşanma davalarına yönelik, boşanma avukatı olarak tazminat, 6284 sayılı kanun kapsamında alınacak tedbirler, tedbir nafakası, iştirak nafakası, yoksulluk nafakası, velayet davası ve velayetin değiştirilmesi mal rejiminin tasfiyesi konuları da dahil her türlü konuda hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmeti vermektedir.
Boşanma avukatı ekibimiz boşanma hukuku konusunda edindikleri deneyim ve bilgileri çerçevesinde müvekkillerimize en etkili sonucu sağlamak için hukuki destek vermektedirler. Boşanma, evliliğin yasal olarak sona erdirilmesi demektir. Dolayısıyla boşanma davası açılmadan evvel uzman boşanma avukatı önderliğinde boşanmanın kordine edilmesi gerekir. Uzman boşanma avukatı nezaretinde neticeye bağlanan boşanma davalarında taraflar minimum zararla boşanma sürecini sonlandırmaktadır.
Boşanma avukatı ekibimiz aynı zamanda evlilik öncesine veya evlilik devam ederken evlilik sözleşmesi ve mal ayrılığı sözleşmelerinin hazırlanması konularında öncelikle imza öncesinde eşlerin bilgilendirilmesi ve sözleşmelerin hazırlanmasında müvekkillerine profesyonel hukuki destek vermektedir.
Boşanma Avukatı Av. Tolga Çelik & Av. Nur Baştürk
Boşanma avukatı Av. Tolga Çelik İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olup meslek hayatında boşanma avukatı olarak mesleğini sürdürmektedir. Av. Tolga Çelik’e web sitemizdeki iletişim bilgileri sekmesinden ulaşabilirsiniz. Boşanma avukatımız Tolga Çelik’e ve diğer avukatlarımıza Avukata Sor bölümünden sorularınızı iletebilirsiniz. Ayrıca avukat Tolga Çelik’e 0552 326 76 90 numaralı telefon üzerinden WhatsApp’tan veya arayarak ulaşabilirsiniz.
Boşanma Sebepleri Nelerdir?
Bu makalemizde boşanma sebepleri nelerdir sorusuna kısaca değineceğiz. Boşanma nedenlerini özel boşanma nedenleri ve genel boşanma nedenleri olmak üzere kategorize edebiliriz. Zina, hayata kast, pek kötü veya onur kırıcı davranış, suç işleme ve haysiyetsiz hayat sürme, terk ve akıl hastalığı özel boşanma sebepleri olarak sıralanabilir. Bununla birlikte evlilik birliğinin temelden sarsılması (şiddetli geçimsizlik) , eşlerin anlaşarak boşanmaları yani anlaşmalı boşanma davası ve açılan bir boşanma davasının reddedilmesinden sonra eşlerin 3 yıl içerisinde bir araya gelmemeleri olan fiili ayrılık genel boşanma sebepleri olarak gösterilebilir. Boşanma sebepleri nelerdir sorusunu bu şekilde açıklamış olduk.
Hukuk büromuz yukarıda açıkladığımız boşanma nedenlerine dayanarak müvekkilleri adına boşanma davası açmakta ve neticelendirmektedir. Aynı zamanda hukuk ofisimiz müvekkillerin boşanma avukatı olarak boşanma davası öncesinde ve boşanma davası sürecinde hukuki destek sağlamakta ve danışmanlık hizmeti vermektedir. Boşanma davası nasıl açılır adlı yazımıza erişebilmek için bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Boşanma Avukatı Olarak Müvekkillerimize Profesyonel Hizmet Veriyoruz
Boşanma evliliğin yasal olarak sonlandırılmasıdır. Dolayısıyla boşanma davası açmadan önceki süreçte ya da dava sırasında deneyimli avukatlar aracılığıyla boşanma davasının açılması ve neticelendirilmesi gerekmektedir. boşanma avukatı olarak boşanma avukatlarımız hukuki tecrübeleri ve çözüm odaklı önerileri ile müvekkillerimizi hem çekişmeli boşanma davasında hem anlaşmalı boşanma davasınd temsil etmektedirler. Çelik & Baştürk Hukuk ve Danışmanlık ofisi terk sebebiyle boşanma , zina nedeniyle boşanma , tanıma davası, tenfiz davası , nafaka davası , velayet davası ve tazminat davası konularında müvekkillerine hukuki destek sağlamaktadır. Bakrköy boşanma avukatı olarak boşanma avukatlarımız gerek evlenmeden önceki süreçte gerek evlilik sırasında evlilik sözleşmesi veya mal ayrılığı sözleşmesi düzenlenmesi konusunda müvekkillerine hizmet vermektedir.
Boşanma Avukatı Ekibimizin Hizmetleri
- Anlaşmalı boşanma davası
- Çekişmeli boşanma davası
- Mal rejiminin tasfiyesi davası
- Nafaka ve tazminat davaları
- Tanıma ve tenfiz davası
- Velayet davaları
- Nafakanın azaltılması davası
- Nafakanın artırımı davası
- Nafaka ve tazminat alacaklarının tahsili için icra işlemleri
- 6284 sayılı kanun kapsamında alınabilecek tedbirler konusunda müvekkilerine hukuki destek sağlamaktadırlar.
Anlaşmalı Boşanma Davası
Türk Medeni Kanunu’nda anlaşmalı boşanma kurumu düzenlenmiştir. Anlaşmalı boşanma davası Türk Medeni Kanunu’nda birtakım şartlara bağlanmıştır. Anlaşmalı boşanma davasının başarıyla neticelenmesi için şu şartların mevcut olması gerekmektedir.
- Evlilik en az 1 yıl sürmüş olmalıdır
- Anlaşmaya ilişkin hususlar protokole bağlanmış olmalıdır
- Hakim tarafları bizzat dinlemelidir
Anlaşmalı boşanma davasında yukarıda izah ettiğimiz şartların yerine getirilmemesi halinde dava çekişmeli boşanma davasına dönüşecek olup anlaşmalı boşanma davası reddedilecektir. Evlenme tarihinin üzerinden 1 yıl geçmemiş ise dava reddedilecektir. Anlaşmalı boşanma için mahkemeye başvurulduktan sonra eşlerden birisi duruşma sırasında boşanmak istemediğini beyan eder ise bu durumda anlaşmalı boşanma davası çekişmeli boşanma davasına dönüşecektir.
Anlaşmalı boşanma davasındaki amaçlanan tarafların iradeleri dikkate alınarak hüküm tesis edilmesidir. Türk hukuk sisteminde boşanma davalarının neticelenmesi uzun zaman almaktadır. Bu süre zarfında taraflar yıpranmaktadır. Türk hukuk sisteminde boşanma işleminin daha pratik ve hızlı bir şekilde neticelenmesi için anlaşmalı boşanma kurumu düzenlenmesi yoluna gidilmiştir.
Anlaşmalı boşanma davası için hazırlanacak olan protokol belirli hususları içermelidir. Eşlerin müşterek çocuklarının bulunması halinde müşterek çocuklarının durumunun ne olacağı anlaşmalı boşanma protokolünde düzenlenmelidir. Bununla birlikte boşanmanın mali sonuçları, yargılama giderleri, nafaka ve tazminata ilişkin hususlara da protokolde açıkça yer verilmelidir. Ve taraflar protokolde yer alan bu hususlara ilişkin bir anlaşmazlık içerisinde olmamalıdır. Anlaşmalı boşanma davasında mahkemeye ibraz edilen anlaşmalı boşanma protokolü bağlayıcıdır. Aynı zamanda anlaşmalı boşanma protokolü tarafların hukuki durumlarını belirlemesi açısından büyük önem arz etmektedir.
Anlaşmalı Boşanma Dava Süreci
Eşler her davada olduğu gibi anlaşmalı boşanma davasını kendileri açabilirler. Bunun yanında bir avukat aracılığıyla da bu işlemleri gerçekleştirebilirler. Anlaşmalı boşanma davası birtakım şartlara bağlanmış olup bu hususların üzerinde durulması gerekmektedir. Bu hususlara kısaca değinelim.
- Anlaşmalı boşanma davası ortak bir dilekçe ile açılmalıdır veya bir eşin açtığı davayı diğer eş kabul etmelidir
- Anlaşmalı boşanma protokolü hazırlanmalıdır
- Eşler duruşmada boşanma iradelerini hakime bizzat beyan etmelidir
Anlaşmalı Boşanma Kaç Gün Sürer: Anlaşmalı boşanma davası hızlı sonuçlanan pratik bir dava olup tek celse de sonuçlanabilmektedir. Anlaşmalı boşanma davasının açılmasından davanın neticelenmesine kadar geçen süre ortalama 2-4 aydır. Bu süre her mahkemenin yoğunluğuna göre değişmekte olup daha kısa da sürebilmektedir. Davanın açılması ile birlikte tarafların taleplerinde eksiklik bulunmaması halinde mahkemece duruşma tarihi tayin edilecektir. Duruşmada tarafların boşanma yönündeki iradelerini açıkça beyan etmeleri halinde hakim tarafından boşanmaya karar verilecek olup davanın kesinleşmesi ile de boşanma işlemi tamamlanmış olacaktır.
Anlaşmalı Boşanma Davasında Görevli Mahkeme Neresidir? Anlaşmalı boşanma davasında görevli mahkeme aile mahkemeleridir. Aile mahkemeleri dışındaki bir mahkemede anlaşmalı boşanma davasının açılması halinde dava görev yönünden reddedilecektir.
Anlaşmalı Boşanma Davasında Yetkili Mahkeme: Anlaşmalı boşanma davası için yetkili mahkeme belirlenirken genel yetki kurallarına göre bir belirleme yapılacaktır.
Anlaşmalı Boşanma Davası Hakkında Genel Bilgiler
Eşlerden birisinin boşanmak istemesi halinde boşanma süreci başlayacaktır. Boşanma davası Aile mahkemesinde açılır. Boşanma davasında yetkili mahkeme hem eşlerden birinin yerleşim yeri mahkemesi hem de eşlerin son defa altı aydan beri birlikte oturdukları yer mahkemesidir. Anlaşmalı boşanma davası çekişmeli boşanmaya göre daha hızlı neticelendirilen bir boşanma davasıdır.
- Taraflar arasında boşanma isteği açısından ortak bir boşanma iradesi olmalıdır.
- Evlenme tarihinden itibaren en az 1 yıl geçmelidir.
- Eşler boşanmanın ferilerine ilişkin istekleri bakımından da mutabık iseler anlaşmalı boşanma davası açabileceklerdir. Anlaşmalı boşanma davası içeriğinde dava dilekçesine ek olarak anlaşmalı boşanma protokolü de bulunmalıdır. Anlaşmalı boşanma protokolü somut olay dikkate alınarak düzenlenmelidir. Anlaşmalı boşanma protokolü örneğine sitemizden ulaşabilirsiniz.
- Tarafların müşterek çocuklarının olması durumunda boşanma davasına bakan mahkeme çocuk hakkında yapılan anlaşmaları protokoldeki diğer maddelerle birlikte çocuğun üstün menfaatine uygun bulursa bu durumda boşanmaya hükmedilecektir.
Anlaşmalı boşanma davası çekişmeli boşanma davasına göre daha hızlı sonuçlanan bir dava olsa da özellikle anlaşmalı boşanma protokolü tarafların mahkeme içi ikrarını taşımaktadır. Özellikle anlaşmalı boşanma protokolü hazırlanırken protokoldeki maddeler özenli ve dikkatli bir şekilde kaleme alınmalıdır. Anlaşmalı boşanma protokolü taraflar tarafından imzalandıktan sonra esaslı bir sebep olmadıkça eşleri sürekli olarak bağlamaktadır. Dolayısıyla boşanma avukatı desteği alınarak hareket edilmelidir. Böylece ileride telafisi imkansız zararların ortaya çıkması engellenmiş olacaktır.
Çekişmeli Boşanma Davası
Türk Medeni Kanunu’nda 166. maddesinde genel boşanma sebeplerinden evlilik birliğinin temelden sarsılması düzenlenmiştir. Evlilik birliği temelden sarsılmış ise ve evlilik birliğinin sürdürülmesi eşlerin kendilerinden beklenemeyecek derecede güçleşmişse eşlerden her birisi boşanma davası açılabilir. Davalı tarafın kusuru daha az olursa veya davalı davacının kendisinden daha fazla kusurlu olduğunu iddia ediyorsa davalı açılan boşanma davasına itiraz edebilir. Evlilik birliğinin devamı bakımından davalı ve çocuklar bakımından korunmaya değer bir menfaat kalmamışsa boşanmaya karar verilecektir.
Çekişmeli Boşanma Davası Ne Kadar Sürer: Çekişmeli boşanma davasının ne kadar süreceği tarafların haklılıkları, kusurluluk oranları, iddiaların ispatı gibi durumlara göre değişiklik göstermektedir. Çekişmeli boşanma davası ortalama 1 ile 3 yıl arasında sürmektedir.
Çekişmeli Boşanma Davası Hakkında Genel Bilgiler
Çekişmeli Boşanma Davası Nasıl Açılır? adlı makalemizi okumak için linke tıklayabilirsiniz.
Çekişmeli boşanma davası eşlerden birinin boşanmayı istemesi halinde açılan, boşanma ve sonuçlarının protokolle değil kusur oranları dikkate alınarak tesis edilen dava türüdür. Çekişmeli boşanma davasında taraflar boşanma iradesi konusunda anlaşamamış olabilirler. Eşlerden sadece birisi boşanmayı istiyor olabilir ya da her iki taraf da boşanmayı istiyor fakat boşanmanın ferileri konusunda anlaşama sağlayamamış olabilirler.
Çekişmeli boşanma davası anlaşmalı boşanma davasına nazaran daha uzun sürmektedir. Çekişmeli boşanma davası evlilik birliğinin sarsılması gibi genel ya da terk gibi özel sebeplerle açılabilmektedir. Çekişmeli boşanma davasında anlaşmalı boşanma davasından farklı olarak kusur araştırması yapılmakta ve mahkeme kusurun hangi eşte olduğunu tespit etmektedir. Kusur tespit edilirken tanıkların bilgi ve görgüsüne başvurulabilir.
Evlilik birliğinin temelinden sarsılması sebebine dayanarak açılan boşanma davasında tarafların kusur oranlarına göre karşı tarafa nafaka veya tazminat ödemek zorunda kalabilirler. Aynı şekilde tarafların eşit kusurlu olduklarının tespit edilmesi durumunda birbirlerine herhangi bir tazminat ödemeden boşanma gerçekleştirilebilir. Dolayısıyla kendisinin kusurlu olmadığını ve karşı tarafın daha kusurlu olduğunu iddia eden taraf boşanma davasında kendisini ifade etmesi için deneyimli bir boşanma avukatı ile kendisini temsil ettirmesi gerekir.
Boşanma davası sonucunda hükmedilen tazminatlar süreklilik arz etmese bile nafakalar süreklilik arz etmektedir. Boşanma davası devam ederken ödenecek olan tedbir nafakasının etkili bir şekilde talep edilmesi gerekir. boşanma avukatı ekibimiz bu talepleri etkili bir şekilde ileri sürmektedir. Sonraki süreçte de gerekirse nafakanın artırılması davası ya da nafakanın indirilmesi davası hukuk büromuz tarafından yürütülmektedir.
Boşanma Avukatının Ücret Konusu
Boşanma avukatı ücret konusu boşanma davasının konusuna göre değişiklik gösterir. Dava dosyasındaki dilekçelerin yazılması için harcanacak zaman, boşanma davasının ferilerinin neler olduğu ve davanın ne kadar süreceği gibi durumlar boşanma avukat ücret konusunda önemli kriterlerdir.
Barolar kendi bünyesindeki avukatlara her yıl tavsiye niteliğinde bir ücret tarifesi yayımlamaktadır. Bu tarife de amaçlanan avukatların hangi dava ve işleri hangi ücret karşılığında kabul edeceklerini belirlenmesidir. boşanma avukatı ücreti 2022 yılı için İstanbul Barosu’nun tavsiye niteliğindeki ücret tarifesinde yayımlanmıştır. Söz konusu tarifeye göre
Anlaşmalı boşanma dava ücreti 10.000 TL iken
Çekişmeli boşanma dava ücreti 20.000 TL idir.
Yukarıda da açıkladığımız üzere belirlenen bu ücretler tavsiye niteliğindedir. Avukatın bu ücretlerin altında dava ve iş almasına bir engel teşkil eden bir durum bulunmamaktadır.
Boşanma Avukatı Ücreti Neye Göre Belirler?
Boşanma avukatı ücreti belirlerken dosyaya harcayacağı emek ve mesaiye göre bir belirleme yapacaktır. Boşanma davaları uzun zaman çalışılması ve üzerinde durulması gereken dosyalardır. Boşanma avukatları boşanma dosyasında dilekçe ibraz etmek, duruşma takibini yapmak , delilleri toplamak , istinaf ve temyiz kanun yollarını tüketmek gibi birçok işlemle yükümlüdürler. Bütün bu durumlar dikkate alınarak boşanma avukat ücreti belirlenecektir.
Anlaşmalı Boşanma Ücreti Ne Kadar?
Anlaşmalı boşanma ücreti ne kadar sorusunun cevabı yukarıda da izah ettiğimiz üzere avukattan avukata değişecektir. Anlaşmalı boşanma davası çekişmeli boşanma davasına nazaran daha hızlı sonuçlanmaktadır. Dolayısıyla avukat ile anlaşmalı boşanma ücreti ve avukat ile takip edilmeyen anlaşmalı boşanma ücretinin ne kadar olduğu merak edilmektedir. Anlaşmalı boşanma davası süreç olarak hızlı neticelenen bir davadır dolayısıyla çekişmeli boşanmaya göre daha uygun ücretlidir. Anlaşmalı boşanma davaları ortalama 1 aylık süreç içerisinde sonuçlanmakta ve velayet, nafaka ve mal rejiminden kaynaklanan sorunların tek celsede karara bağlanmasına imkan sağlamaktadır. Boşanma avukatı Tolga Çelik anlaşmalı boşanma davası sürecine son derece hakimdir. Bu alanda müvekkillerine profesyonel hizmet vermektedir. Yukarıda da izah ettiğimiz üzere söz konusu tarifeye göre
Anlaşmalı boşanma dava ücreti 10.000 TL iken
Çekişmeli boşanma dava ücreti 20.000 TL idir.
Yukarıda da açıkladığımız üzere belirlenen bu ücretler tavsiye niteliğindedir. Avukatın bu ücretlerin altında dava ve iş almasına bir engel teşkil eden bir husus yoktur.
Boşanma Avukatı Tavsiye Üzerine Tutulur Mu?
oşanma avukatı ile çalışmak isteyen ve bu konuda tavsiyeye ihtiyacı olanlar için bu alandaki avukatların daha önceki duruşma başarıları ve derdest dosya sayıları yol sizler için yol haritası olabilir. Hukuk büromuz İstanbul’daki boşanma davaları bakımından tanınmış bir ofistir. Boşanma avukatı tavsiye edilmesi halinde yukarıda da açıkladığımız üzere avukatın önceki başarıları sizin için yol göstericidir. Boşanma avukatı ile çalışılması bu sürecin en az zararla geçirilmesi için önemlidir.
Anlaşmalı Boşanma Avukatı
Anlaşmalı boşanma avukatı anlaşmalı şekilde açılacak olan boşanma davaları ile ilgilenmektedir. Anlaşmalı boşanma davası her iki eşin de anlaşmalı olarak boşanmayı kabul ettikleri davalardır. Anlaşmalı boşanma davası çekişmeli boşanma davasına nazaran daha hızlı karara bağlanan davalardır. Her ne kadar hızlı bir şekilde neticelense de protokolün yanlış ve taraflara özel hazırlanmadığı hallerde taraflar bakımından telafisi imkansız zararlar ortaya çıkabilir. Çünkü anlaşmalı boşanma protokolü birçok detayı içermektedir. Anlaşmalı boşanma avukatı ile çalışmak anlaşmalı boşanma davasının daha hızlı ve doğru şekilde karara bağlanmasına imkan verecektir. Anlaşmalı boşanma davasına her iki eş de iştirak etmelidir. Boşanma ve boşanmanın ferileri konusunda mutabık olunması gerekir. Boşanma Avukatı olarak anlaşmalı boşanma dava dilekçesinin ve anlaşmalı boşanma protokolünün hazırlanma konularında müvekkillerimize destek vermekteyiz.
Çekişmeli Boşanma Avukatı
Çekişmeli boşanma dava süreci bir tarafın boşanma davası açması ile başlamaktadır. İki eşin de boşanmak istediği ama boşanmanın ferilerine ilişkin hususlarda anlaşamadığı durumlarda çekişmeli boşanma davası gündeme gelecektir. Bir tarafın boşanmak isteyip diğer tarafın boşanmak istemediği hallerde çekişmeli boşanma davası gündeme gelecektir.
Çekişmeli boşanma davası ne kadar sürer sorusunun cevabı boşanma sürecinde olan kişiler açısından merak konusudur. Özellikle çekişmeli boşanma davaları uzun sürmekte olup taraflar bu süreçte yıpranmaktadır. Çekişmeli boşanma avukatı dava sürecinin doğru ilerlemesi ve en kısa zamanda sonuçlanması noktasında devreye girecektir.
Çekişmeli boşanma dava dilekçesi özenli bir şekilde ve bütün detayları ile yazılmalıdır. Özellikle çekişmeli boşanma davasında bir avukat ile çalışılmalıdır. Aksi halde taraflar telafisi imkansız zararların doğması ile karşı karşıya kalabilir.
Boşanma Avukatı Ekibimize Ulaşın
İstanbul Mecidiyeköy’de aile hukuku avukatı olarak faaliyetlerine devam eden Çelik & Baştürk Hukuk Ve Danışmanlık Ofisi’ne ve Boşanma Avukatı için avukat kadromuza iletişim sayfasından ulaşabilirsiniz.