Elbir İş Merkezi Kat:9 No:6/11
Mecidiyeköy Şişli/İstanbul

Eve Misafir Gelmesini İstememek Boşanma Sebebi Midir?

Eve Misafir Gelmesini İstememek Boşanma Sebebi Midir?

Eve misafir gelmesini istememek boşanma sebebi midir sorusu boşanma aşamasında olan eşler tarafından merak edilmektedir. Genel boşanma sebepleri gösterilerek açılan bir boşanma davasında boşanmaya karar verilebilmesi için bu sebeplerden ötürü ortak yaşam çekilmez bir hale gelmiş olmalıdır. Yani başka bir deyişle gösterilen sebep tek başına boşanma sonucu doğurmaz. Mutlaka mahkemeye öne sürülen genel boşanma sebepleri ortak hayatı çekilmez bir hale getirmiş olmalıdır. Aksi halde boşanmaya kararı verilmeyecektir.  Eve misafir istemeyen kadın kusurlu mudur? Eve misafir gelmesini istemeyen koca kusurlu mudur? Yargıtay kararlarından da göreceğiniz üzere eve misafir gelmesini istememek boşanma sebebi olarak Yargıtay tarafından kabul edilmiştir. Eve misafir gelmesini istememekle ilgili Yargıtay kararlarını aşağıda sizlerle paylaştık.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi 22.06.2016 Tarih,  2015/19685 E. 2016/12127 K. sayılı kararında şu neticeye varmıştır. Yapılan soruşturma ve toplanan delillerle mahkemenin de kabulünde olduğu üzere davalı kadının, davacının ailesine iyi davranmadığı, ayrıca erkeğin ailesine sürekli hakaret ettiği ve eve misafir gelmesini kabul etmediği gibi gelenlere rencide edici sözler söylediği anlaşılmaktadır. Bu halde taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkân vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olayların akışı karşısında davacı dava açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, boşanmaya karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru bulunmamıştır.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi 10.12.2019 Tarih,  2019/5570 E. 2019/12070 K. sayılı kararında şu neticeye varmıştır. Yapılan yargılama ve toplanan delillerden; mahkemenin de kabulünde olduğu üzere davacı-davalı erkeğin bağımsız konut temin etmediği, davalı-davacı kadının ise birlik görevlerini yerine getirmediği, intihar girişiminde bulunduğu, eşinin ailesini ve misafirlerin gelmesini istemediği, gerçekleşen bu duruma göre boşanmaya sebep olan olaylarda davalı-davacı kadının, davacı-davalı erkeğe nazaran ağır kusurlu olduğu anlaşılmaktadır. Bu husus gözetilmeden yanılgılı değerlendirme sonucu tarafların eşit kusurlu olarak kabulü doğru olmayıp, bozmayı gerektirmiştir.

İstanbul Mecidiyeköy’de aile hukuku alanında faaliyet gösteren Çelik & Baştürk Hukuk Ve Danışmanlık Ofisi İstanbul boşanma avukatı olarak müvekkillerine aile hukuku alanında hizmet vermektedir. Boşanma avukatlarımız Av. Tolga Çelik’e ve Av. Nur Baştürk’e avukata soru sor kısmından sorularını yönlendirebilir ya da iletişim sayfamızdan kendilerine ulaşabilirsiniz.

Bu Yazıyı Paylaş

Son Yazılar

Hakkımızda

İstanbul Avrupa yakasının Şişli ilçesinde faaliyet gösteren ve hukukun çeşitli alanlarında uzman avukatları ile hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmeti veren Çelik & Baştürk Hukuk Ve Danışmanlık Ofisi Av. Tolga ÇELİK ve Av. Müesser Nur BAŞTÜRK tarafından kurulmuştur…